Bestaat dat een gratis website?

Ben je net gestart met een nieuwe onderneming? Zie je het nut niet in van alles uit te besteden? Wat je reden ook is, misschien zoek je naar een gratis oplossing om snel online te gaan. En dat is uiteraard mogelijk. Er zijn heel wat populaire diensten waar je zelf aan de slag kan gaan. En vaak hoeft dat niets te kosten.

Vergeet echter niet dat je steeds krijgt waarvoor je betaalt. Je zal dus enkele toegevingen moeten doen om jouw website gratis te houden. Vaak moet je toch een klein bedrag afstaan om bepaalde functies aan je website toe te voegen. Bijvoorbeeld: wil je een formulier met prijsberekening, wil je goed gevonden worden in zoekmachines door middel van SEO, enz… Deze functies ontbreken vaak in de gratis alternatieven. Maar bij een startende website weet je meestal nog niet welke functies je écht nodig zal hebben.

Wat je zelf doet, doe je beter!

We horen het graag, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Zelf heb ik geen enkele baksteen gelegd aan mijn huis. En heb ik niet gesleuteld aan de motor van mijn nieuwe wagen. Dus schrik er niet voor terug om advies te vragen aan een expert. Het zal je ook heel wat tijd besparen. Want wat je niet aan geld investeert, zal je wel in tijd moeten doen.

Zijn gratis websites dan slecht?

Nee, helemaal niet. Een voorbeeldje. Eerder had ik het al over het belang van SEO. Elke website moet bijvoorbeeld gevonden worden, maar niet elke website moet daarom ook verkopen. Dat klinkt gek, maar niet elke onderneming wil groeien. Een zelfstandige schilder vindt misschien voldoende opdrachten via mond-tot-mond reclame, dus zijn website zal vooral een uithangbord zijn van afgeronde projecten. Hij heeft geen nood aan zware investeringen voor SEO en sales funnels.

Een gratis website kan dus voldoende zijn voor jouw noden. En kan je zeker in de eerste periode op weg helpen. Vergeet echter niet dat je soms net iets meer professionaliteit wil uitstralen met een beter en mooier ontwerp, een goede domeinnaam, en leesbare webteksten. Hiervoor mag je gerust wat hulp inschakelen.

Neem dus gerust contact op, ik help je graag verder met al je vragen.