Waarom een eigen website nog steeds belangrijk is

De twijfel om nog een eigen website te bouwen en onderhouden is groot. Het neemt tijd in beslag, het kan een aardige hap nemen in je marketing en communicatiebudget, en je moet daarnaast nog heel wat online kanalen beheren. Wat is dan nog het nut van je eigen website?

  1. Een eerste indruk: je wilt professioneel overkomen en je wilt dat je klanten weten voor welke waarden jij en je bedrijf staan. Jouw imago straalt bovendien betrouwbaarheid uit. En dat kan je enkel correct doen als je zelf de tools in handen hebt.
  2. Jouw adres online: een domeinnaam is hét herkenningspunt voor je klanten. Het is gemakkelijk te onthouden en met een goed gekozen domeinnaam wordt je sneller gevonden.
  3. Jij bent in controle: jij bepaalt wat vooraan in je online communicatie staat. Zo kan je bepaalde producten of diensten in de kijker zetten zonder beperkingen. De inhoud van je website is daarom dynamisch. En kan ten alle tijden aangepast worden. Je website kan je dus laten leven, en blijft zo steeds up-to-date. Wil je de functionaliteiten van je website verder uitbreiden? Dan kan je beslissen om formulieren of pagina’s toe te voegen. Zelfs een webshop module is dan een optie.
  4. Beschikbaarheid voor je klanten: uiteraard is je website elke uur van elke dag toegankelijk voor je klanten. En dat betekent ook dat zij je op elk moment kunnen contacteren. Je klantenservice start dus hier.
  5. Meetbaar: je kan alles meten op je eigen website. Waar komen je bezoekers vandaan? Welke pagina’s bezoeken ze? Hoe lang blijven ze op je website? Met behulp van webstatistieken kan je veel nuttige informatie krijgen over je bezoekers. Deze zijn uiteraard anoniem, maar geven je een beter inzicht op hoe jouw klanten achter informatie zoeken. Je communicatie is dan sneller en eenvoudiger bij te sturen.

Een website kan je laten bouwen door een professionele ontwikkelaar. De prijzen kunnen erg verschillen, en dat maakt het soms moeilijk om een goede keuze te maken. Vraag daarom na welke service je mag verwachten. Zal de webbouwer je ook helpen met het ontwerp? Het opmaken van teksten en afbeeldingen? Je webstatistieken? Wil je graag een gesprek of wil je wat advies, neem dan contact op met je webbouwer. Een kort inleidende gesprek is geen overbodige luxe.